Tjedan karijera u Osijeku

09.05.2022.

15:00

Autor: Željka Živković/Vijesti u 14/IMS/M.Š./HRT

Tjedan karijera u Osijeku

Tjedan karijera u Osijeku

Foto: HTV / HRT

Osječko Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera ovih dana organizira Tjedan karijera. Glavni je cilj manifestacije razvoj karijere studenata i njihovo povezivanje s poslovnim sektorom. Bit će organizirano više od 120 aktivnosti - od radionica do koncerata.

Student do studenta, želja do želje. Svaki od ovih mladih ljudi, nakon fakulteta želi uspješnu karijeru.

- Ja sam isto prijavljena i jedan od sudionika na ovogodišnjoj manifestaciji i mislim da će biti jednako dobro kao i prethodnih godina. Radujem se novim susretima i novim upoznavanjima s poslodavcima, i tko zna, možda jednog dana i mene upoznaju i ja budem isto dio njihova poduzeća, govori studentica Fakulteta agrotehničkih znanosti Glorija Ninković.

A Gloriju i druge osječke studente ovoga tjedna čeka više od 120 radionica, izložbi, speed dateova. Posebno će važan dan biti srijeda kada slijedi Karijerni korzo.

- Mi ove godine brojimo 40 poslodavaca koji će se predstaviti na trgu ispred novog paviljona studentskoga doma i oni će uz svoju prezentaciju pripremiti niz zanimljivosti i nagradnih igara opet za naše studente, kaže pročelnica Centra za kvalitetu Sveučilišta u Osijeku Renata Baličević.

Zanimljivo je kako je interes poslodavaca bio i veći!

- To je dobar znak, iz godine u godinu sve ih je više, bilo je čak i više od 40-ak njih, to su i veliki subjekti, i srednje veliki subjekti u gospodarstvu koji su željeli, pa i oni mali, sudjelovati na Tjednu karijera, ali zbog ograničenog kapaciteta kojeg imamo ovdje, evo ove godine smo popunili ono koliko smo mogli, kaže prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta u Osijeku. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!