Tko želi biti volonter?

22.08.2018.

11:01

Autor: E.L.S./HRT

-

-

Foto: - / -

Osim edukacija provode i konstantna vježbanja jer prva pomoć je vještina koja se trenira.
Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb ima 464 volontera koji su u prvih 6 mjeseci volontirali 7736 sati. Najčešće područje volontiranja je edukacija - volonteri educiraju učenike i sugrađane na određene teme - prva pomoć, prevencija trgovanja ljudima...

Osim edukacija provode i konstantna vježbanja jer prva pomoć je vještina koja se trenira. Na godišnjoj razini se organiziraju natjecanja u kategoriji osnovnih škola, srednjih škola te odraslih.

Jednom tjedno volonteri posjećuju Kliniku za dječje bolesti Klaićeva i Dječju bolnicu Srebrnjak gdje provode vrijeme sa pacijentima kako bi im boravak u bolnici bio manje stresan.

Volonteri sudjeluju u svim izvanrednim aktivnostima (kod velikih okupljanja po gradovima, u migrantskoj krizi, za vrijeme velikih poplava).

Volontiraju i u Socijalnom dućanu, pri prikupljanju i podjeli hrane i higijenskih potrepština, u radionicama s odraslim osobama s intelektualnim teškoćama…

Više o tom plemenitom radu ispričali su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska volonteri Tea Ostojić, Dražen Bičanić, Nikolina Brešić i Vladimira Čivrag Gosarić, djelatnica Crvenog križa Grada Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!