Trinaestogodišnja Mirjana brani boje Hrvatske na Sanremu

26.04.2023.

20:00

Autor: Žana Ljuština/Regionalni dnevnik IMS-a/HTV/HRT

Mirjana Govorčin

Mirjana Govorčin

Foto: HTV / HRT

Zadarska ekipa HTV-a bila je na izrazito važnoj pjevačkoj probi. Naime, trinaestogodišnja Zadranka, Mirjana Govorčin priprema se za nastup na dječjem Sanremu koji se održava 3. svibnja. Na tom prestižnom talijanskom glazbenom natjecanju upravo će ona ove godine braniti boje Hrvatske, a mi smo imali tu čast da je čujemo prije svjetske publike.


- Ja sam Mirjana Govorčin, imam 13 godina i predstavljam Hrvatsku na Sanremu. 

Sanremo Junior svjetsko je natjecanje za solo-pjevače, za djecu od 6 do 15 godina. Prijave su bile "online". Trebalo je samo poslati snimku i čekati poziv za natjecanje koje se održava 3. svibnja.

- Nisam očekivala da ću upasti, ali sad sam tu i želim napraviti svoju državu ponosnom, kazala je Mirjana.

Iako joj je tek 13, već godinama Mimi  pjeva, nastupa na festivalima, natječe se u zemlji i inozemstvu. Posljednje dvije godine radi s mentoricom koja živi u Zagrebu.  

- Njezine vokalne mogućnosti su stvarno jako velike, bira program na kojem može puno naučiti, emotivno se izraztiti , iz kojih može ona rasti, rekla je prof. Gordana Biondić Rusko, Mirjanina mentorica.

"All I ask", naziv je pjesme koju inače izvodi Adele, s kojom će zajedno s 30-ak glazbenika u orkestru, Mirjana nastupiti u Sanremu.

- Pjesma je izrazito zahtjevna, voklano. Ona je to s takvom lakoćom izvela da se i one osjeti koliko je ta pjesma teška, rekao je prof. Tomislav Pehar.

Mimi uvijek bira takozvane teške pjesme. Izlazak na pozornicu, pred publiku za nju je prije svega užitak.

- Prije sam imala jaku tremu kad bi išla na pozornicu, ali sad opušteno, kao neka obitelj kad gledam pozonicu i ljude koji me gledaju, kazala je Mirjana.

Škola je mjesto gdje je ipak ne gledaju drugim očima.  

- Mislim da ima veliki talent i voljela bih da se time bavi, kazala je Noelia.

- Čula sam je više puta i svaki put se naježila od glave do pete, a i plakala sam zadnji put. Baš dirne u dušu dok pjeva, rekla je prof. matematike Đurđica Jakšić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!