14:40 / 02.05.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih preplavila Zagreb

-

-

Foto: - / -

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se na Trgu bana Josipa Jelačića.
Zagreb je postao i sportsko-edukativni centar Hrvatske. Trga bana Jelačića preplavili su osnovnoškolci iz Zagreba spremni za natjecanja u graničaru i atletici kao i njihovi mali i veliki navijači.

Program je započeo pozdravima i zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapali Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih Igara mladih i naš proslavljeni nogometaš Dario Srna koji je baklju donio u pratnji malih sportaša.

U sportskom dijelu programa sudjelovalo je 1500 osnovnoškolaca s područja Zagreba koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici su se plasirali na državnu zavšnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja.

Na događanju su bili informativno–edukativni korneri za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje "Zajedno više možemo – u akciji s policijom" u kojem su se provodile aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova i njihovih partnera. Kampanja se sastoji od niza preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje.

Osnovnoškolci i građani mogli su naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore. Vatrogasci su dijelili svoja iskustva i znanje te upoznala djecu i mlade sa svojom opremom, a pripadnici Crvenog križa organizirali su edukativne radionice.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr , Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i instagramu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!