18:09 / 23.01.2018.

Autor: HRT

U Bjelovaru održani Dani poslova u turizmu

-

-

Foto: - / -

Bjelovar je poznat po svojoj Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi - njezini kuhari, primjerice, godinama se dokazuju na natjecanjima.
Prošlogodišnja turistička sezona bila je rekordna, no hotelijeri i ugostitelji suočili su se s manjkom radnika. Stoga su već krenuli u potragu za dodatnom radnom snagom. Ministarstva - turizma i rada u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje diljem Hrvatske održavaju Dane poslova u turizmu. Učenicima osnovnih i srednjih škola svoja iskustva prenose stručnjaci koji godinama rade u turizmu. 

Bjelovar je poznat po svojoj Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi - njezini kuhari, primjerice, godinama se dokazuju na natjecanjima. Iz ovoga je grada potekao i naš vrsni kuhar Branko Ognjenović koji je svoje bogato iskustvo u Bjelovaru podijelio sa  600-injak učenika osnovnih i srednjih škola.

Oko 20 tisuća ljudi različitih profila bit će potrebno ove turističke sezone u Hrvatskoj. Ministarstvo turizma ovakvim radionicama na Danima poslova u turizmu želi među učenicima osnovnih i srednjih škola popularizirati sva zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Ministarstvo turizma poziva srednje škole i da se prijave na natječaj 'Inovativan budi - turizam ti posao nudi' za najbolji turističko-ugostiteljski projekt. Nagrade su atraktivna studijska putovanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!