15:25 / 21.02.2020.

Autor: HRT

U Karlovcu se gradi Centar inovativnosti Nikola Tesla

-

-

Foto: - / -

U blizini karlovačke gimnazije cijelu se zimu gradi Centar inovativnosti Nikola Tesla.
U blizini karlovačke gimnazije cijelu se zimu gradi Centar inovativnosti Nikola Tesla. Na mjestu nekadašnje ruševne kuće niče arhitektonski zanimljiva zgrada u kojoj će se okupljati mladi željni znanja i učenja nečeg novog, baš po uzoru na Teslu. Podsjetimo, svoje jedino formalno obrazovanje Nikola Tesla stekao je upravo u karlovačkoj gimnaziji.

Škola u koju je išao veliki Nikola Tesla, predmeti na kojima je učio, učionice u kojima je stekao svoju jedinu školsku svjedodžbu... Činjenice koje su Karlovčani, kada je riječ o promidžbi, slabo iskoristili. Centar "Nikola Tesla" to bi trebao promijeniti. Iz dana u dan niče objekt vrijedan 15 milijuna kuna.

- Do 1.  rujna ove godine imamo plan završiti i pokriti objekt izvana, da izgleda kao gotov, osim okoliša, kaže tehnički direktor AB gradnje Josip Radman.

Iznutra će biti zanimljiv i neobičan: mali amfiteatar, dvorane, virtualni i multimedijski sadržaji. Projekti se još pripremaju, no cilj je da se boravkom u zgradi iskuse Teslina dostignuća.

Teslin centar u prvome će redu biti namijenjen mladima za daljnje obrazovanje. Današnji gimnazijalci smatraju da previše vremena provode u učionicama. Gimnazija im pruža, kažu, odlično znanje, no žele više prakse.

Novac za dovršetak gradnje još nije osiguran, u županiji očekuju da će dio dobiti i iz europskih fondova. Iako je rok 4 godine, nadaju se da će Centar otvoriti vrata već u srpnju iduće, na 165. Teslin rođendan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!