'U muzejskom hladu' – ljetni kamp Etnografskog muzeja

30.06.2020.

11:30

Autor: Krešo Volarević/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

default error photo
Etnografski muzej i ove godine u vrijeme školskih praznika organizira ljetne kampove za djecu pod nazivom 'U muzejskom hladu'. U sklopu kampa održat će se niz kreativnih radionica, zabavnih igara, a djeca će imati priliku postati kustosi.
Etnografski muzej i ove godine u vrijeme školskih praznika organizira ljetne kampove za djecu pod nazivom 'U muzejskom hladu'.

U sklopu kampa održat će se niz kreativnih radionica, zabavnih igara, a djeca će imati priliku postati kustosi, naučiti puno toga o muzeju i vidjeti skrivena mjesta muzeja u koja posjetitelji ne mogu ući.

Prvi kamp će se održava se od danas, 30. lipnja, do 3. srpnja, a drugi od 7. srpnja do 10. srpnja. Svaki kamp nudi različiti program.

Kampovi su namijenjeni djeci od 7 do 12 godina, a cijena programa je 100 kn i uključuje ulaznicu u muzej, vodstvo kroz stalni postav izvaneuropskih kultura i izložbu 'Kapa dolje! Priča o (ne)pokrivanju glave' te sav potreban materijal za radionice.

Program se održava uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a broj sudionika je ograničen - prijave se primaju na e-poštu edukacija@emz.hr.

- U radionicama će se oslikavati platnene torbe, ukrašavati papirnati šeširi, izrađivati slike koristeći tehniku prišivanja gumbima. Saznat ćete kakve sve predmete Etnografski muzej čuva u svojim depoima i tko su ljudi koji se za njih brinu. Na jedan dan postat ćete kustosi i vidjeti skrivena mjesta u koja posjetitelji ne mogu ući, poručuju organizatori.

Najavljena je i radionica 'filcanja' i izrađivanja broševe i privjesaka od filca, igra 'Čiji je ovo šešir?', svirka na djembe bubnjevima, izrađivanje glinenih maski.

Detalje o ljetnom kampu Etnografskog muzeja u Zagrebu ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska doznala je od Anastazije Petrović, voditeljica programa 'U muzejskom hladu':

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!