18:56 / 01.03.2019.

Autor: M.Š./Hina

U OŠ Josip Račić najbolje poznaju Hrvatski sabor

-

-

Foto: - / -

Učenici Osnovne škole Josipa Račića iz Zagreba Frenki Mizdrak, Jana Krišto i Marija Belošević najbolje su riješili on-line kviz Koliko poznaješ Hrvatski sabor
Učenici Osnovne škole Josipa Račića iz Zagreba Frenki Mizdrak, Jana Krišto i Marija Belošević najbolje su riješili on-line kviz Koliko poznaješ Hrvatski sabor koji je u petak održan po šesti put, a organizirala ga je saborska Služba za građane u suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Deset najbolje plasiranih timova su: OŠ Josipa Račića Zagreb, OŠ Kneževi Vinogradi, OŠ Draganići,  OŠ Đuro Pilar Slavonski Brod, OŠ Koprivnički Ivanec, OŠ Luka iz Sesveta, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca , OŠ August Harambašić Donji Miholjac,  OŠ Antuna Mihanovića Klanjec te OŠ Eugena Kumičića Slatina.

Na kvizu su sudjelovale 54 osnovne škole iz svih krajeva Hrvatske, sa svojim šesteročlanim timovima (3 natjecatelja i 3 zamjene) ili ukupno 324 učenika.
Kroz 30 kviz pitanja učenici su pokazali koliko poznaju Hrvatski sabor, njegovu ulogu u hrvatskoj povijesti, ali i koliko znaju o suvremenom Saboru, načinu njegova rada te pravima i odgovornostima saborskih zastupnika.

Kviz-pitanja proizašla su iz nastavnog plana i programa povijesti za  6., 7. i 8. razred, uključujući odgojno-obrazovne ishode Kurikuluma međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.

Pokrovitelj natjecanja, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, uručit će prigodne nagrade najboljim timovima prijenosno računalo za škole prva tri tima, deset najbolje plasiranih dobit će pohvalnice za učenike koji su se natjecali, dok će zahvalnice biti poslane svim školama i mentorima koji su sudjelovali u natjecanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!