18:21 / 14.09.2018.

Autor: T.V./HRT

U parkovima u Klanjcu postavljene kućice za knjige

-

-

Foto: - / -

Gradska knjižnica i čitaonica 'Antun Mihanović' u parkove u Klanjcu postavila je tri kućice za knjige. Tako se upisala na svjetsku kartu projekta 'Little Free Library'.
Gradska knjižnica i čitaonica 'Antun Mihanović' u parkove u Klanjcu postavila je tri kućice za knjige. Tako se upisala na svjetsku kartu projekta 'Little Free Library'. Iz kućica čitatelji mogu posuditi knjige, ali i u njih staviti neku od svojih kako bi bile dostupne drugim čitateljima.

Veća dostupnost knjiga čitateljima, jedna je od ideja ove akcije. Zato su, osim u parku u Klanjcu, postavljene u Lučelnici i Novim Dvorima.

U realizaciji zamisli djelatnika gradske knjižnice sudjelovali su i sugrađani. Klanječki su obrtnici besplatno izradili kućice i postavili ih u parkove, a oslikala ih je akademska slikarica Adrijana Čelec.

U svakoj je kućici, osim za djecu, ponuda knjiga i za odrasle. Od slikovnica do beletristike. U kućicama građani mogu ostaviti i svoje knjige koje žele darovati knjižici. Tako je u samo desetak dana od kada su kućice postavljene, knjižnica bogatija za nekoliko naslova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!