12:43 / 04.04.2019.

Autor: Tanja Kanceljak/HRT

U prirodi nema kazni i nagrada, samo posljedica

-

-

Foto: - / -

U prirodi nema kazni i nagrada, samo posljedice. Tko su ljudi koji su itekako svjesni posljedica čovjekovog lošeg djelovanja na prirodu i koji se bore za njezino očuvanje?
Stigao nam je travanj, mjesec u kojem obilježavamo Dan planeta Zemlje. No dobrobit našega planeta njima je svaki dan na pameti, ekološkim aktivistima, ljudima koji su itekako svjesni posljedica čovjekovog lošeg djelovanja na prirodu i koji nas upozoravaju da u prirodi nema kazni i nagrada, samo posljedica.

Posljednje upozorenje stiglo nam je od onih kojima ovaj svijet ostavljamo. Tinejdžeri su odlučili uzeti stvar u svoje ruke i rekli - Dosta, vrijeme je za promjene!

16-ogodišnja Šveđanka Greta Thunberg pokrenula je masu. U 75 zemalja učenici su dignuli glas i transparente u strahu za svoju budućnost. I nisu sami. U sljedećoj priči upoznajte ljude u Hrvatskoj koji se bore za promjene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!