19:49 / 19.06.2021.

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

U Šibeniku počinje 61. Međunarodni dječji festival

Ines Nimac

Ines Nimac

Foto: Dnevnik / HRT

Šibenik će večeras, 61. put postati grad djece. Počinje još jedan Međunarodni dječji festival - naša najdugovječnija smotra stvaralaštva za djecu. Festival će biti skromniji u odnosu na godine prije pandemije, no sadržajno će biti puno bogatiji od prošlogodišnjeg. Domaćini su najavili 100-injak programa i 33 radionice.

- Festival otvara predstava iz Španjolske, a simobolično zatvorit će ga predstava iz Italije, kao naznaka povratku međunarodnom programu. U međuvremenu 23. lipnja imat ćemo predstavu iz Izreala, imamo dvije radionice iz Slovenije  i Češke i još jedna program iz Španjolske, rekla je Ines Nimac, producentica dječjeg festivala.

Zbog epidemioloških mjera smanjen je broj gledatelja na ljetnoj pozornici. Ove godine samo je jedna pozornica, u odnosu na nekadašnje tri.

- Programi će biti manji općenito, ali veliki program će biti sadržajno otvoreno, ljudi će ih moći besplatno pohoditi, rekla je Nimac.

Na ukupno 33 radionice sudjelovat će nešto manje od 600 djece.

-  Svatko će pronaći mjesto za sebe na ovom festivalu, poručila je Nimac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!