18:36 / 05.02.2018.

Autor: HRT

U Zadru sikronizirano plivanje sve popularnije

-

-

Foto: - / -

Na zadarskom bazenu, 3 puta tjedno trenira desetak djevojčica. Baletne, gimnastičke ili neke druge posebne vještine za bavljenje ovim sportom u početku nisu potrebne. Za početak je bitno samo da plivaju a sve ostalo naučit će s vremenom.
I dok će mnogi na kopnu i sljedećih dana moći biti na snijegu, neki i zimi vole vodu i bazen. Razlog odlaska na onaj zadarski ovaj put nije ni vaterpolo, ni plivanje, ni skokovi u vodu, nego sikronizirano plivanje. Desetak djevojčica tek otkriva čari ovog atraktivnog sporta.

Dogovor s trenericom, skok u bazen pa malo plivanja za zagrijavanje i 'bal na vodi' može početi. Na zadarskom bazenu, 3 puta tjedno trenira desetak djevojčica.

Baletne, gimnastičke ili neke druge posebne vještine za bavljenje ovim sportom u početku nisu potrebne. Za početak je bitno samo da plivaju a sve ostalo naučit će s vremenom.

Važno je uživati u plivanju, a onda će biti i dobrih rezultata. Iako Zadranke za sada ne sudjeluju u natjecanjima, sigurno je i to dio njihovih planova. Inače, i u Hrvatskoj je taj sport sve popularniji. Prošle je godine hrvatska reprezentacija prvi put nastupila na svjetskom prvenstvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!