15:38 / 29.03.2018.

Autor: T.V./M.B./HRT

Učenici dubrovačke Ekonomske i trgovačke škole putuju u Dublin

-

-

Foto: - / -

U sklopu Erasmus projekta upoznat će se s načinom poslovanja u trgovini koji će, vjeruju, moći primijeniti kad se jednom nađu na tržištu rada.
Dok mnogi mladi odlaze u Irsku za boljim životom, učenici Ekonomske i trgovačke škole iz Dubrovnika odlaze da bi se vratili. U sklopu Erasmus projekta upoznat će se s načinom poslovanja u trgovini koji će, vjeruju, moći primijeniti kad se jednom nađu na tržištu rada.

25 učenika i učenica dubrovačke Ekonomske i trgovačke škole u sklopu Erasmus projekta provest će 2 tjedna u Dublinu. Riječ je o razvoju prodajnih i komunikacijskih vještina, a ispunjavajući Dnevnik rada sudjeovanje u ovom projektu vrednovat će se kao stručna praksa.

Sve troškove pokriva projekt, poslodavci su im poznati, smještaj je u obiteljima, a dobit će i džeparac. No, najvrednije je upoznavanje novih ljudi, mjesta i kulture.

Putuju na Uskrs, pa će školske praznike provesti učeći. No, nije im mrsko - odlazak u Dublin, kažu, nagrada je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!