Učenici OŠ "Dr. Ivan Merz" vratili se u klupe

19.03.2023.

12:44

Autor: Irena Košar/T.D./Dnevnik/IMS/HRT

Učenici u OŠ Dr. Ivan Merz

Učenici u OŠ Dr. Ivan Merz

Foto: HTV / HRT

Osnovna škola "Dr. Ivan Merz", jedna od najstarijih u Zagrebu, među najviše je oštećenima u potresu prije tri godine. Obnova je završena, učitelji i učenici vratili su se u školu, a time i onomu po čemu su bili prepoznatljivi i prije potresa - školskim svirkama.

U četiri godine, četvrtaši su u svojoj učionici proveli samo nekoliko mjeseci. Njihova škola prilično je oštećena u razornom potresu.

- Sve se to dogodilo u prvom razredu. Učenici su bili prvašići, tako da su samo malo vremena proveli u našoj školici, rekao je Mišo Basić, učitelj razredne nastave, OŠ "Dr. Ivan Merz", Zagreb.

Iduće dvije i pol godine bili su podstanari u zamjenskoj školi. A svoju su staru u šetnjama redovito obilazili i pratili kako napreduju radovi nestrpljivo iščekujući povratak. 

- Pričali smo kako će nam biti jako lijepo u novoj školi, kako ćemo se svi zajedno družiti, rekla je Greta, učenica 4. razreda , OŠ "Dr. Ivan Merz", Zagreb.

- Kako će nam učionice izgledati, da ćemo imati nove ploče i sve drugo novo, rekla je Melita, učenica 4. razreda, OŠ "Dr. Ivan Merz", Zagreb.

Povratkom u obnovljenu školu, vratili su se i u njima najdražu prostoriju - onu za probe školskog benda, po čijim je aktivnostima, među ostalim i poznata. 

- Iskreno uživam, volim se družiti s prijateljima i svirati. Voljela bih da bude kao po starom - bendovi i probe, istaknula je Uma, učenica 4. razreda, OŠ "Dr. Ivan Merz", Zagreb.

Osim što pjevaju i sviraju, ovdje se i svakodnevno druže.

- Ovdje je uvijek ugodna atmosfera. Uvijek smo nekako prijateljski opušteniji, uvijek se mogu doći tu malo požaliti ako su imali neke probleme na nastavi, s ispitima ili učenjem i naravno zasvirati, rekao je Vibor Lisjak, učitelj razredne nastave, OŠ "Dr. Ivan Merz", Zagreb.

Ovu školu i prostoriju za probe, kažu učenici i učitelji, ne bi mijenjali ni za što, jer ona je za njih - kreativno i poticajno mjesto sretnog odrastanja. Kao i njihova najdraža škola.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!