22:41 / 09.04.2021.

Autor: Katarina Barač Perošević/Regionalni dnevnik/IMS/HRT/I.B.

Učenici iz Osijeka prodaju presadnice, cijena pristupačna

Presadnice

Presadnice

Foto: HTV / HRT

Učenici Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek ove su godine uzgojili čak 50 tisuća različitih presadnica. Došlo je vrijeme da ih ponude građanima. Svi zainteresirani mogu doći u školu i kupiti presadnice po pristupačnim cijenama.

Mnogi su se požurili kako bi na vrijeme kupili presadnice.

A svih 50 tisuća presadnica, uzgojenih u školskom plasteniku, rezultat je rada i brige učenika osječke Poljoprivredne i veterinarske škole. Iako na školskim praznicima.

Uz povrće i cvijeće, ovdje se može naći i začinsko i ljekovito bilje.

- Najviše se traži rajčica i paprika, to je definitivno, ali mogu reći da sve podjednako traže što smo se iznenadili, jako puno se kupuje začinsko i ljekovito bilje, istaknuo je profesor strukovnih predmeta i voditelj školskog vježbališta profesor Marin Marić.

Uz presadnice po pristupačnoj cijeni, građani mogu dobiti i besplatan savjet.

- Najčešća pitanja su kako uzgojiti kvalitetnu biljku, znači kako je posaditi, kako je položiti u zemlju, što nakon sadnje, kao ju je tretirati, gnojiti, dodaje prof. Marić.

Zarađenim novcem proširit će školski plastenik i proizvodnju. Presadnice se prodaju do isteka zaliha, radnim danom od 9 do 12 sati u dvorištu škole.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!