Učenici šibenske osnovne škole marljivo mijese medenjake i kiflice

14.02.2023.

07:00

Autor: Ana Štrelov/Regionalni dnevnik/HRT/R.S.

Učenici pripremaju kolače

Učenici pripremaju kolače

Foto: HTV / HRT

Medenjake, kiflice, linzere - marljivo mijese učenici šibenske osnovne škole. Jednom mjesečno upoznaju se s novim receptima i izradom slastica. Iako je njihov glavni pokretač druženje i jedenje kolača, učiteljica ističe kako ova grupa nudi mnogo više jer ih uči brojnim vještinama.


U školskoj kuhinji svakog mjeseca kreću nove slatke avanture.

- Danas radimo kolače, za HRT Regionalni dnevnik rekao je Roko, učenik OŠ Jurja Šižgorića.

Mjesec je zaljubljenih pa su i oni prilagodili svoje kalupe.

- Radimo ih u obliku srca zato što će uskoro biti Valentinovo, kazala je Mia, učenica OŠ Jurja Šižgorića.

Slatke zalogajčiće poklonit će svojim najmilijima. Od početka godine upoznaju se s novim receptima. Na satove dolaze dobro pripremljeni, a nema sumnje da u izradi slastica uživaju, svatko na svoj način.

- Kad odrastem želim biti kuhar, rekla je Maruška, učenica OŠ Jurja Šižgorića.

Pa ne čudi što najveća sreća zavlada kada se kolačići izvade iz pećnice. Ova izvannastavna aktivnost učenicima donosi mnoga znanja.

- Uči se strpljivost, rad u timu, čitanje moraju pročitati recept, uče mjerne jedinice, istaknula je Anita Matić, učiteljica razredne nastave u OŠ Jurja Šižgorića.

Imaju oni i smisao za poduzetništvo. Svoje slastice u Noći muzeja predstavili su posjetiteljima, a u školi kolače prodali i otišli u kino.

- Dobro nam je, dobro i zabavno. Da, uvijek nam je zabavno kad dođemo ovdje, rekle su Mia i Jelena, učenice OŠ Jurja Šižgorića.

- Ima tu svega, koliko god se čini da oni samo mijese kolače, to je u biti izrazito kompleksan predmet, kazala je učiteljica. 

Predmet u kojem se uči s osmijehom i uživaju sva osjetila. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!