Vrijedni osječki učenici zadrugari

06.04.2022.

22:41

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HTV/Vesna Ljubo/E.P.C.

Medicinska škola u Osijeku obilježila 75 godina rada

Medicinska škola u Osijeku obilježila 75 godina rada

Foto: HTV/IMS / HRT

Osječka medicinska škola obilježila je 75 godina postojanja. Učenici i profesori pripremili su bogat program pod sloganom "Tko smo mi?". Demonstrirali su vještine sestrinske prakse i predstavili svoju učeničku zadrugu.


Vrijedni učenici "zadrugari" predstavili su, ali i prodavali vlastite proizvode za njegu lica i tijela. 


- Izrađujemo anti age kremu koja je jako dobra i koja je među našim najboljim proizvodima, iako svaki proizvod je kvalitetan jer koristimo kvalitetne sastojke i sve izrađujemo ručno, ponosno kaže Mila Miličević, članica učeničke zadruge.


Učenici su prikazali pokuse i laboratorijske analize te demonstrirali vještine sestrinske prakse, vještine fizioterapije. Ravnateljica osječke Medicinske škole kaže kako su u 75 godina iz ove škole izrasli mnogi zdravstveni djelatnici.


- Ušli su kao djeca, a onda su izašli kao odrasli ljudi kompetentni da pružaju pomoć ljudima u potrebi, istaknula je ravnateljica, mag. med. techn. Sanja Dravinski.


Osječka je medicinska škola i nastavna baza za buduće medicinske sestre.


- Iznimna mi je čast i zadovoljstvo i ponos, nakon 29 godina nakon što sam maturirala u ovoj medicinskoj školi biti ponovno ovdje, sada kao glavna sestra KBC Osijek, i vidjeti nove sestre, nove generacije koji će biti naši novi suradnici, kazala je Suzana Luketić, glavna sestra KBC-a Osijek.


Vizija djelatnika i učenika ove škole u središte postavlja čovjeka.


- Ta ljubav i empatija prema čovjeku u potrebi, bilo da je zdrav ili bolestan, biti uvijek uz njega, to je nešto što se rađa, čovjek se s tim rađa, istaknula je ravnateljica osječke Medicinske škole. 


Ta je misao bila središnji dio ove vrijedne obljetnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!