13:30 / 04.07.2021.

Autor: HRT/Dnevnik u podne/Višnja Ružojčić

Učenički cvjetni aranžmani ovoga su ljeta u Slavonskom Brodu apsolutni hit

Učenički cvjetni aranžmani ovoga su ljeta u Slavonskom Brodu apsolutni hit

Učenički cvjetni aranžmani ovoga su ljeta u Slavonskom Brodu apsolutni hit

Foto: HRT / Dnevnik u podne

Iako su školski praznici počeli, za učenike Srednje škole Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu odmor je aktivan. Na imanju svoje škole izrađuju bukete od cvijeća iz školskog vrta, a da priča bude potpuna, pobrinuli su se građani koji bukete razgrabe već u prijepodnevnim satima.  

Kreativni izazov na ljetnoj praksi Nikolina je spremno prihvatila. Cvjetno šarenilo začas pretvori u sklad boja i oblika.

- Ja radim jednostavne buketiće, tj. kitice, naporno mi se ujutro ustati, ali zanimljivo je raditi, navodi Nikolina Devčić, učenica SŠ Matije Antuna Reljkovića iz Slavonskog Broda.

I zanimljivo i poučno! Što je i cilj ovoga školskog projekta.

- Da svim učenicima, ne samo cvjećarima, pokažemo da je uzgoj rezanog cvijeća još jedna mogućnost kojom bi se mogli baviti - rekla je Silvija Raguž, profesorica u toj školi.

Jer rezano cvijeće većinom uvozimo. Domaći je uzgoj skroman pa su cvjetni pupoljci iz školskog vrta ogledni primjer uspješne proizvodnje. I svi su se sjajno sljubili u ovom rođendanskom buketu.

- Ja sam presretna, a znam da će i prijateljica biti. To je sigurno, kaže Danijela Grabarević iz Slavonskog Broda.

Učenički cvjetni aranžmani ovoga su ljeta u Brodu apsolutni hit.

- Preko naših društvenih mreža Instagrama, Facebooka uspjeli smo zainteresirati naše lokalno stanovništvo i dobili smo nevjerojatan odaziv, ističe Marija Tomić, ravnateljica SŠ Matije Antuna Reljkovića.

- Oduševili smo se svi, i moje prijateljice i prijatelji, kako izgleda to cvijeće, kako je prekrasno, a, s druge strane, lijepo je što se djeca aktiviraju i uče, dodaje Grabarević.

Ono što na praksi zarade ulaže se u uređenje škole. U strukovnom su obrazovanju pri samom vrhu u zemlji i sigurno odličan izbor i za buduće srednjoškolce.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!