08:09 / 16.03.2020.

Autor: K.D./HRT

Učenje i zabava za djecu uz HRT-ove platforme

-

-

Foto: - / -

Kako se ne bi prekidala školska godina, spreman je alternativni oblik nastave koji uključuje prijenos nastave za niži osnovnoškolski uzrast putem Trećeg programa HRT-a.
Svi mališani i njihovi roditelji sigurno su već spremni za dvotjedni boravak kod kuće. Zbog epidemije koronavirusa zatvaraju se škole, fakulteti i vrtići, ali školarci neće biti zakinuti.

Kako se ne bi prekidala školska godina, spreman je alternativni oblik nastave koji uključuje prijenos nastave za niži osnovnoškolski uzrast putem Trećeg programa HRT-a, a za učenike predmetne nastave (viši razredi osnovne škole i srednja škola) online, internetsku nastavu na daljinu putem računala od doma.
Sve o Školi na Trećem

Treći će program od 8 do 19 sati biti rezervitan za školarce, prema sljedećem rasporedu:

1. razredi – od 8 do 10 sati,
2. razredi – od 10 do 12 sati,
3. razredi – od 13 do 15 sati i
4. razredi  – od 15 do 17 sati.

Emisije će se moći pratiti i u HD razlčivosti na mobitelima, tabletima i računalima putem multimedijske platforme HRTi, a ubrzo nakon završetka, uploadat će se na YouTube kanal Škola na Trećem i u videoteku HRTi.Zavirite u virtualnu učionicu

Nastava neće biti podijeljena na 45-minutne sate, već po lekcijama iz  hrvatskog i stranog jezika, matematike i prirode. Predviđen je veliki i mali odmor tijekom kojih će se emitirati edukativni dokumentarni filmovi, ali i nastava glazbenog, likovnog i tjelesnog, i to uz vrhunske sportaše, jer vježbat će se uz Bornu Ćorića, Anu Konjuh, Stjepana Božića, Valenta Sinkovića, Marija Možnika...

Učiteljica predaje po redovitom programu, pa djeca trebaju imati udžbenike, a koristit će i digitalni obrazovni sadržaj. Raspored nastave, koji je isti za svu djecu, objavljivat će se na stranicama Ministarstva obrazovanja i škola. Djeca će o lekcijama moći komunicirati sa svojim razrednim učiteljem putem e-maila, a mogu se javljati i učiteljicama s HRT-a.

Juhuhu

Za djecu vrtićke dobi tu je jutarnja zabavno-poučna mozaična emisija na Drugom programu HTV-a, Juhuhu,  koja donosi i brojne crtiće, poput Vrtuljića, Muppet klinaca, Miše i Robina, Naprijed, Go Jetteteri!, Junaci iz džungle, Dora istražuje... Potom slijede serija za djecu Anadroidi, zabavne i poučne emisije Luka i prijatelji, (Re)kreativac...

Putem istoimenog portala i mobilne aplikacije Juhuhu mališanima su dostupne  brojne televizijske i radijske emisije (crtići, pjesmice i brojalice, kreativni Ninin kutak i dr.) te jednostavne računalne igre namijenjene djeci od tri do jedanaest godina.

skolski.hr

Za djecu školske dobi koja žele znati više te proširiti vidike kritičkim mišljenjem, na portalu skolski.hr donosimo brojne sadržaje koji na drugačiji i zanimljiv način obrađuju teme iz područja znanosti, tehnike, tehnologije, umjetnosti i jezika.

Brojni audio i video sadržaji podijeljeni su po razredima i temama, a uključuju i serijale Školski sat, Hrvatski velikani 1 i 2, te (Re)kreativac, tu je i podportal Projekt Drugi, kojemu je svrha upoznavanje djece s "drugima" i "drugačijima".

Sve navedene, ali i mnoštvo drugih korisnih i zanimljivih sadržaja pogledajte i na besplatnoj multimedijskoj platformi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!