Udruga SOS Dječje selo Hrvatska organizirala likovnu radionicu za djecu na Bundeku

23.07.2022.

12:13

Autor: Dnevnik u podne/IMS/T.D./HRT

Likovna radionica

Likovna radionica

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Na zagrebačkom Bundeku Udruga SOS Dječje selo organizirala je likovnu radionicu za djecu u sklopu kampanje "Ostavi neizbrisiv trag". 

SOS Dječje selo pruža dom djeci koja nemaju priliku odrastati uz roditelje, a u 30 godina postojanja kroz dva sela u Lekeniku i Ladimirevcima prošlo ih je gotovo 900. 

- Tako da smo kroz to nekakvo kreativne vježbe gdje smo razgovarali kakvi se tragovi u svijetu mogu ostaviti neposredni i posredni smo u biti kreirali jedan zajednički rad, jedno drvo gdje su djeca sa svojim ručicama i nožicama se umrljali u boju i napravili zajednički rad koji ćemo kasnije u SOS dječje selo i poslati da druga djeca, korisnici sela ga i završe, rekla je Romana Nikolić, voditeljica likovne radionice.

- Djeca su u našoj skrbi i pružamo im podršku dok se ne osamostale i mogu se brinuti o svojim životu. Trenutno u SOS selima i zajednicama mladih odrasta 240 djece, rekla je Neža Šiptar, SOS Dječje selo Hrvatska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!