Upoznajte 12 buzetskih blizanaca

07.12.2018.

17:33

Autor: E.L.S./N.K./HRT

-

-

Foto: - / -

Lina, Lidija, Jan, Teo, Amelie, Alisan, Marta, Lovro, Ivan, Marko, Leila i Tristan buzetski su blizanci.
U Buzetu se dvostruko više smije, plače, puže i guguće - u posljednjih godinu dana rođeno je čak 12 blizanaca. Red je da ih upoznamo.

Lina, Lidija, Jan, Teo, Amelie, Alisan, Marta, Lovro, Ivan, Marko, Leila i Tristan
buzetski su blizanci.

Marta i Lovro imaju 11 mjeseci, roditelji su ih dugo čekali. Nakon prvotnoga šoka, veselje u cijeloj obitelji. Ali i puno više posla jer sve je duplo, baš sve - od hranjenja, presvlačenja, buđenja po noći...

Blizanke su dobili i Ana Pernić i Sanjin Radović. Prve su blizanke u užoj i široj obitelji pa su bile i veliko iznenađenje.

U Buzetu je ove godine rođeno 59-ero mališana. Prvi put u godinu dana čak 12 blizanaca. Grad je među prvih deset u zemlji po izdvajanjima za potrebe učenika, studenata, mladih i djece.

Grad Buzet za novorođenu djecu daje 2 tisuće kuna po dijetetu za prvo dijete, 2 i pol tisuće za svako drugo, a kada se rode blizanci onda to iznosi 3 tisuće kuna po svakom djetetu, kaže gradonačelnik Siniša Žulić.

Ovi mali Buzećani u svoje su obitelji unijeli neizmjernu radost. Ali i u cijelu sredinu jer djeca su bogatstvo i na njima svijet ostaje. A u Buzetu ih srećom, ne nedostaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!