07:45 / 16.01.2018.

Autor: HRT

Upoznajte dio kineske kulture i umjetnosti!

-

-

Foto: - / -

Kineska je kaligrafija umjetnost pisanja kineskih znakova tušem i kistom od mekane kozje dlake po poroznom rižinom papiru.
Klub mladih Split u suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu organizira novu turu radionica kineske kaligrafije.

Klub mladih Split očekuje vas u prostorima Kluba od danas, 16. siječnja, od 17.30 sati. Radionice će trajati 90 minuta, a održavat će se do 9. veljače.

Kineska je kaligrafija umjetnost pisanja kineskih znakova tušem i kistom od mekane kozje dlake po poroznom rižinom papiru. Kinesko pismo vrlo je rano bilo prepoznato ne samo kao nositelj informacija, već i kao izuzetna umjetnička disciplina.

Kineska kaligrafija vježba se kopiranjem starih majstora koji su bili i ostali pojam izuzetnog dostignuća u pojedinom stilu pisanja. Radionice će voditi Sonja Jukić, profesorica kaligrafije.

Upoznajte povijest kineske kaligrafije, umjetnosti pisanja kineskih znakova kistom i tušem po rižinom papiru, i savladajte osnovne zakonitosti ove izuzetne vještine!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!