Upoznajte hrvačkog virtuoza - Renata Osmančevića

17.10.2019.

07:45

Autor: Snježana Bačić/HRT

default error photo
Ovog posebnog 15-godišnjeg dječaka zaraznog osmijeha i velikog talenta, koji nekada trenira i više od dva puta dnevno, i tako pet dana u tjednu - podržavaju mnogi.
Svakodnevno naši sportaši ostvaruju izvrsne rezultate. Za mnoge i ne znamo. Jedan od njih je mladi nadareni hrvač Renato Osmanović iz Hrvačkog kluba Sesvetski Kraljevec koji je osvojio nagrade na brojnim natjecanjima.

Kao da njegovi rezultati dolaze sami od sebe, bez velikog truda i odricanja, jer o njima govori nerado i stidljivo. Osam je puta Renato Osmančević iz Hrvačkog kluba Sesvetski Kraljevec bio prvak države, drugi je bio na Grand Prixu u Rumunjskoj i nedavno je osvojio srebrenu medanlju na Balkanskim igrama u Bugarskoj.

- Jako sam radostan zbog svog rezultata i želim tako nastaviti. Nisam ja baš najvažniji i treneri su tu nešto zaslužni. Svi su veseli podržavaju me u tom sportu koji treniram. Jako su radosni što sam uspio ostvariti svoj rezultat - kaže Renato.

- On je lider generacje u kadetskoj reporezentaciji kao najmlađi član i sigurno će mu taj rezultat bit vjetar u leđa, ne samo njemu nego i nama koji ga podržavamo, koji ulažemo u njega da bude što bolji - ponosan je Dinko Kremić, glavni trener i predsjednik hrvačkog kluba Sesvetski Kraljevec.

I doista, ovog posebnog 15-godišnjeg dječaka zaraznog osmijeha i velikog talenta, koji nekada trenira i više od dva puta dnevno, i tako pet dana u tjednu - podržavaju mnogi.

- S njim je lako trenirati, dolazi redovito, zalaže se jako, želi znanje, dosta upija znanje i on je iz te generacije dječaka u klubu koji odskače najviše. U njega se isplati ulagati - uvjeren je i trener Luka Šačić.

- Imate neku djecu koju kad uđu u dvoranu vi vidite da su oni spremni i rođeni da budu borci. Kao trener koji radi već 15 godina u hrvanju mogu reći da rijetko koje dijete kad uđe u dvoranu ima takav izražen gard i stav za borilački sport. Renato je kod nas šest godina u klubu i mi u njega vjerujemo jer on ima veliki potencijal za hrvanje - dodaje trener Kremić.

Nije lako, rekao nam je Renato, izgubiti u finalu. Svjestan je zašto mu je izmaknulo zlato.

- Zadnjih sedam sekundi sam izgubio pa sam bio jako tužan. Bio sam pasivan, branio sam se i onda je sudac sudio njemu dva boda i to je to. Bio sam jako žalostan ali ekipa mi je popravila raspoloženje - otkriva nam mladi hrvač.

Renato Osmanović učenik je 8. razreda OŠ u Sesvetskom Kraljevcu. Treninge i natjecanja treba uskladiti sa školom. Zahvalan je razrednici na razumijevanju, kao i susjedima koji ga često voze na turnire. Zbog vrhunskih rezultata od iduće godine dobivat će stipendiju Hrvatskog olimpijskog odbora. Uskoro ide na natjecanje u Monako, na kojem se, ovaj hrvački virtuoz, nada još boljim rezultatima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!