Upoznajte keramičare iz Bedekovčine

08.02.2018.

09:20

Autor: DJH

default error photo
Iako ih posao čeka, mladi još nisu prepoznali strukovna zanimanja kao najpoželjnija.
Srednja škola Bedekovčina poznata je strukovna škola koja od osnutka obrazuje mlade za poslove u graditeljstvu, a odnedavno i medicinski kadar te za poslove u poljoprivredi. Učenici koji se školuju za keramičare više su puta bili najbolji u državi na natjecanjima.

Srednja škola Bedekovčina ima 600 učenika, a u Učeničkom domu, koji je sastavni dio škole, boravi njih 180. Budući da mogu ponuditi i smještaj, primaju učenike ne samo iz cijele županije nego i iz udaljenijih dijelova Hrvatske.

Ove godine ponosni su što je im je došao i učenik iz Dubrovnika. Keramičari su tradicionalno dobri u Bedekovčini. I oni koji proizvode keramiku i keramičari oblagači.

Velik dio prakse učenici stječu u školskoj radionici. U prvom razredu rade ondje, a u drugom kod majstora koji ih stipendiraju. Praktično znanje, spretnost, tehniku i brzinu moraju steći već u školskoj radionici. Zato posla nikada dosta. Da bi što više naučili, rade i sve što treba u samoj školi. Sagradili su i cijelu klet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!