08:12 / 15.07.2019.

Autor: HRT

Upoznajte naše mlade robotičare, osvajaju svijet!

-

-

Foto: - / -

S ponosom podsjećamo da je hrvatska robotička selekcija postigla iznimne rezultate u juniorskim kategorijama na svjetskom natjecanju RoboCup.
S nedavno održanog Svjetskog prvenstva u robotici u australskom Sydneyu  naši natjecatelji iz šest timova vratili su se s tri osvojene medalje - jednim zlatom i dva srebra.

- Nove medalje za mlade robotičare 

S ponosom podsjećamo da je hrvatska robotička selekcija postigla iznimne rezultate u juniorskim kategorijama na svjetskom natjecanju RoboCup koje je održano 2.-8. srpnja 2019. u Australiji.

RoboCup je najprestižnije i  jedno od najstarijih svjetskih natjecanja u robotici, a održava se jednom godišnje. U Sydneyu se okupilo preko 5000 natjecatelja iz 40 zemalja cijelog svijeta s mnoštvom robota u raznim disciplinama. Od svog osnutka Hrvatski robotički savez (HROBOS) u suradnji s udrugama članicama i uz potporu institucija i privrednih subjekata uspješno organizira odlazak na ovo veliko natjecanje.

Jutros su u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" gostovali mladi robotičari natjecatelji i njihovi mentori: Ivica Kolarić, mentor, učitelj 1. osnovne škole Varaždin,         Jelka Hrnjić, mentorica, profesorica tehničke kulture u OŠ „Mate Lovrak" u Zagrebu i natjecatelji i natjecateljice Antonio Dijanić, Dora Dijanić, Borut Patčev i Marko Pongrac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!