Uspjeh mladih geografa na olimpijadi u Kanadi

07.08.2018.

15:54

Autor: HRT

default error photo
Srebrne medalje na svjetskoj geografskoj olimpijadi u Quebecu osvojili su Nikola Bišćan iz Srednje škole Donji Miholjac i Luka Banović iz Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke.
Srebrne medalje na svjetskoj geografskoj olimpijadi u gradu Quebecu u Kanadi osvojili su hrvatski učenici Nikola Bišćan iz Srednje škole Donji Miholjac i Luka Banović iz Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke, priopćilo je Hrvatsko geografsko društvo (HGD).

Brončanu medalju osvojio je Mihovil Penavić iz Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića iz Slavonskog Broda, a pohvalu Leo Radalj iz III. gimnazije Split. Tim su postignućima, navodi HGD,  potvrdili da pripadaju u krug najistaknutijih mladih geografa u svijetu i dostojno prezentirali Republiku Hrvatsku. Voditelji hrvatskog olimpijskog tima bili su Dubravka Spevec i Ivan Šulc, članovi Upravnog odbora Hrvatskog geografskog društva.

15. svjetska geografska olimpijada održana je pod pokroviteljstvom Svjetske geografske unije u Quebecu u Kanadi od 31. srpnja do 6. kolovoza. Na njoj je sudjelovalo je 165 učenika iz 43 države. 

Hrvatski se tim s olimpijade se vraća u četvrtak, 16. kolovoza, a u zračnu luku Franjo Tuđman dolaze u 7,30 sati. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!