15:21 / 18.08.2020.

Autor: Ana Papec/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Varaždin ulaže u dječja igrališta i prostor oko zgrada

-

-

Foto: - / -

U Habdelićevoj ulici u središtu grada upravo je završena jedna takva investicija.
Grad Varaždin obnavlja dječja igrališta i prostor oko stambenih zgrada. Do kraja godine u tu svrhu bit će utrošeno oko 750 tisuća kuna. U Habdelićevoj ulici u središtu grada upravo je završena jedna takva investicija.

U pratnji roditelja, baka i djedova mališani su okupirali igralište iza varaždinske katedrale. Postojeće mjesto za igru i druženje dobilo je nov izgled. Postavljena su nova igrala i obnovljena dotrajala.

- Lijepo da je igralište obnovljeno i uvijek je puno djece kroz cijeli dan. Dođemo mi i češće i hladovina je i baš je dobar položaj, kaže jedna građanka.

- Dobro je. Konačno jedno pravo igralište za djecu, jer tu je uvijek gužva, a onaj jedan tobogan je bio katastrofa, komentira druga.

I vodstvo grada zadovoljno je što na tom mjestu odzvanja dječji žamor.

- Dobro je da smo konačno obnovili ovo igralište u samome središtu.Vidite i sami da je ono uvijek puno. Ovdje dolaze ljudi koji ne žive u središtu grada jer se prošeću s djecom, unucima i onda naravno ostanu ovdje na igralištu, rekao je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.


O 52 dječja igrališta u gradu i prigradskim naseljima brinu se djelatnici Parkova. Svakodnevno ih obilaze, provjeravaju sigurnost te mijenjaju uništene dijelove.

- Prije ovog igrališta smo uredili igralište u Trakošćanskoj ulici, isto tako smo složili i na Gupčevom trgu žičaru, tako da kontinuirano nadograđujemo naša igrališta, rekao je direktor Parkova Alen Runac.

Mjesto za igru i zabavu uskoro će dobiti i djeca u Ulici grada Koblentza, gdje već idućeg tjedna počinje uređenje igrališta. Preostalo je još samo nekoliko lokacija za obnovu.

- Dopunjuju se igrala. U Zelengradskoj ulici, u Kozarčevoj ulici će se dopuniti i onda nam ostaju još samo dvije lokacije koje u ovom trenutku dogovaramo s mjesnim odborima. U svakom slučaju nismo zaboravili ni prigradska naselja, rekao je Čehok.

Iz Grada apeliraju na građane da im dojave ako primijete bilo kakvu štetu na igralima.

- Ako vide negdje da nedostaju vijci ili da je nešto potrgano, jer to se zna dogoditi u dječjoj igri, ali i veća djeca dolaze pa se dogodi da se nešto polomi, da nam odmah jave, da naša djeca budu sigurna, rekao je Čehok.

Isto tako mole da se pazi i ne oštećuje te prijavi onoga tko uništava postavljena igrala, klupe ili stolove.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!