10:53 / 03.07.2018.

Autor: E.L.S./P.P.M./HRT

Varaždinske interaktivne radionice za djecu - pun pogodak

-

-

Foto: - / -

Većina je ljetnih kampova i radionica u gradu, što djeci iz prigradskih naselja komplicira odlazak. Ovim je pilot-projektom ostvaren cilj.
Ljetni su praznici i bez obzira na vremenske uvjete, roditelji nastoje da njihova djeca kvalitetno provedu slobodno vrijeme, pogotovo dok oni još rade. Varaždinski pilot-projekt besplatnih interaktivnih radionica za djecu iz prigradskih naselja pun je pogodak.

Većina je ljetnih kampova i radionica u gradu, što djeci iz prigradskih naselja komplicira odlazak. Ovim je pilot-projektom ostvaren cilj.

Ja sam isto sama roditelj i radim do četiri sata popodne i uvijek je briga kud s djecom ujutro. I onda mi je sinula ideja da bi mogli napraviti tu jednu interaktivnu radionicu, objasnila je Danijela Puškadija, inicijatorica projekta BIRD.

I tako svaki dan - od 10 do 13 sati, dvadesetero se djece okuplja u društvenom domu.

Pokušali smo djeci spojiti nekako i ove stare igre poput gumi-gumija i ne znam takvih i ovu tehnologiju. Da dokažemo da nije sve loše, nije uvijek tehnologija samo loša i negativna. Može se iskoristiti, evo, za druženje, da oni opet se socijaliziraju i zajedno druže, izjavila je Lana Žiher, odgojiteljica, voditeljica programa.

Puzzle, crtanje, igre s lutkama, pregršt je ideja za igru, a društveni domovi, ispunjeni vikendima i u poslijepodnevnim satima, tako su prijepodne dobili novu namjenu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!