Varaždinski Fakultet informatike uključio se u inicijativu #ScienceForUkraine

10.03.2022.

18:10

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

ilustracija

ilustracija

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell

Zbog katastrofalnih posljedica koje su zadesile ratom pogođenu akademsku zajednicu u Ukrajini, varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) uključio se u inicijativu #ScienceForUkraine.

Varaždinski FOI, kao sastavnica najvećeg hrvatskog sveučilišta, Sveučilišta u Zagrebu, uključio se tako u inicijativu međunarodne znanstvene zajednice, koja na društvenim mrežama prikuplja informacije o sveučilištima, znanstvenim institucijama i ostalim organizacijama koje mogu pružiti pomoć ukrajinskim studentima i istraživačima.

Fakultet organizacije i informatike, koji je prisutan u četiri grada sjeverozapadne Hrvatske, Varaždinu, Sisku, Križevcima i Zaboku, nudi pomoć svim ukrajinskim studentima, nastavnicima i istraživačima s kojima Sveučilište u Zagrebu ostvaruje bilateralnu suradnju.

Tako ukrajinskim studentima ovih sveučilišta FOI nudi besplatan nastavak školovanja na hrvatskom ili engleskom jeziku, mogućnost završetka dijela studija u sklopu programa studentske razmjene, obavljanje stručne prakse, uključenje u nastavne i znanstveno-istraživačke projekte te psihološko savjetovanje. Također ukrajinskim profesorima nudi suradnju unutar svoje nastavne i istraživačke djelatnosti.

- Pozivamo sve ukrajinske studente i nastavnike koji žele nastaviti studij/rad na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, da nas kontaktiraju na international@foi.unizg.hr, a oni koji se već nalaze u Varaždinu mogu nam se obratiti i direktno u Uredu za međunarodnu suradnju (Pavlinska 2) - poručili su iz varaždinskog fakulteta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!