17:08 / 10.10.2019.

Autor: Suzana Balen/HRT

Vatromet i bakljada za Kevina Češljara

-

-

Foto: - / -

Viceprvak Europe je 17-ogodišnji Kevin Češljar, koji je time postigao i najveći uspjeh hrvatske muške reprezentacije.
S europskog juniorskog prvenstva u taekwondou održanom u Španjolskoj, u Bjelovar je stigla srebrna medalja. Viceprvak Europe je 17-ogodišnji Kevin Češljar, koji je time postigao i najveći uspjeh hrvatske muške reprezentacije. U njegovu klubu Fox priredili su svečani doček.

Vatromet i baklje za velik uspjeh mladog i perspektivnog Kevina Češljara. Srebrna medalja na Europskom juniorskom prvenstvu u kategoriji do 55 kilograma najveći je njegov uspjeh, ali i jedan od najvećih uspjeha bjelovarskog sporta.

- Protivnici su svi do jednog bili vrlo konkurentni. Od pet borbi dobio sam četiri, ali u finalu me zaustavio predstavnik Rusije koji je bivši olimpijski prvak, rekao je Kevin.

Ovo je još jedan u nizu uspjeha bjelovarskog Taekwondo kluba Fox koji je već imao svjetsku i europsku prvakinju te sveučilišnu europsku prvakinju. Uz Kevina, oduševljeno su dočekali i sestre Ines i Anju Popović, koje su se također borile u Španjolskoj.

- Mi smo presretni, s tim da je taekwondo sport koji trenira preko 100 milijuna ljudi. Ostale reprezentacije imaju kampove. I Francuzi i Nijemci i Rusi. Mi nemamo ništa, mi smo iz malog Bjelovara, iz ovog našeg brloga radimo velike i vrhunske rezultate, istaknuo je trener Taekwondo kluba "Fox" Bjelovar Feđa Medak.

I njihova je priča tipično hrvatska - zahvaljujući entuzijazmu i upornosti djece i trenera te podršci roditelja uspijevaju u vrhunskim rezultatima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

prije

38 min

Spremni za let

Spremni za let