15:45 / 31.08.2020.

Autor: Marina Gantar/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Već su krenuli: Kako izgleda nastava u privatnoj osječkoj gimnaziji

-

-

Foto: - / -

U Gimnaziji Gaudeamus za učenike prvih razreda nastava je počela već danas takozvanim pripremnim tjednom.
U osječkoj privatnoj Gimnaziji Gaudeamus za učenike prvih razreda nastava je počela već danas takozvanim pripremnim tjednom u kojemu žele učenike upoznati sa školom i programima koje će pohađati.

Od ulaza u školu i mjerenja temperature do raznih detalja borbe protiv koronavirusa na svakom koraku - tako za ove školarce izgleda boravak u školi.

- Nije lagano, nismo se baš navikli, ovo je jedno novo iskustvo i nadam se da će se sve vratiti po starom, kaže Luka, učenik 1. razreda.

Otvoreni su prozori, u razmaku smo od 1,5-2 metra i nemamo kontakta ni s kim, ističe njegov imenjak, također iz 1. razreda.

- Na distanci smo od 1,5-2 metra, ne trebaju nam sad maske trenutno, dezinficiramo na ulazu ruke, kaže Stipan, učenik 1. razreda.


Ništa se ne želi prepustiti slučaju i dobro se pazi na pridržavanje epidemioloških mjera.

- Učenici jedan po jedan ulaze u samu školu, prilikom čega im mjerimo temperaturu i, naravno, kod ulaska nose masku te ih se upućuje u kojoj su učionici, na kojem mjestu, tako da svaki učenik tijekom cijelog tjedna ima svoje radno mjesto, ne miješa se s ostalima, a i pauze su osmišljene tako da se smanji protok učenika, odnosno veći broj učenika na hodniku u isto vrijeme ističe psihologinja Mirna Šakić.

Kako bi se osigurale sve epidemiološke mjere, radi se u skupinama. Jedna je skupina izvan školske zgrade i testira izvođenje nastave online u realnom vremenu.

- Težimo tome da učenici nemaju više od 2-3 predmeta dnevno. Izvođenje nastave je svedeno na 60-ak minuta i nakon toga imamo 30-ak minuta za konzultacije, ponavljanje, rješavanje domaćih zadaća, kaže osnivač škole Saša Šakić.

Cilj je da učenici svih razreda, za koje nastava počinje idući ponedjeljak, budu što spremniji.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!