12:11 / 17.10.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Veleposlanstvo Švedske poziva srednjoskolce na natjecanje PrvaGeneracija

-

-

Foto: - / -

#PrvaGeneracija2018 je natjecanje za učenike srednjih škola u Hrvatskoj u izradi informativne kampanje na temu jednog od 17 UN-ovih razvojnih ciljeva.
Veleposlanstvo Švedske poziva sve učenike srednjih škola u Hrvatskoj da se pridruže globalnoj inicijativi #PrvaGeneracija koju je 2016. pokrenula švedska vlada.

Cilj inicijative je podići razinu svjesnosti među mladima o Globalnim ciljevima održivog razvoja koje su države članice UN-a usvojile 2015. Inicijativu je provelo petnaestak zemalja diljem svijeta i obuhvatila je nekoliko milijuna djece i mladih.

#PrvaGeneracija2018 je natjecanje za učenike srednjih škola u Hrvatskoj u izradi informativne kampanje na temu jednog od 17 UN-ovih razvojnih ciljeva.

Učenici koji odluče sudjelovati u projektu trebaju se prijaviti na e-mail adresu:
PrvaGeneracija2018@gmail.com kako bi se registrirali i primili prezentaciju o Globalnim ciljevima održivog razvoja koju je izradio dr.sc. Ivo Šlaus.

Zadatak je da učenici izaberu jedan (SDG) cilj i povežu ga s konkretnim problemom mladih u svojoj zajednici te da osmisle informativnu kampanju kojom će vršnjake osvijestiti o važnosti cilja. Autori tri prezentacije bit će nagrađeni i pozvani da svoje ideje predstave, pred oko stotinjak vršnjaka iz cijele zemlje, na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Hrvatske koja će se održati u Puli od 8. prosinca 2018.

Svim je školama upućen poziv za sudjelovanje učenika, a osnovne informacije o
projektu možete pronaći na web stranicama veleposlanstva Švedske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!