11:14 / 10.12.2018.

Autor: M.M./HRT

"Velike i male zvijezde"

-

-

Foto: - / -

Humanitarni kalendar "Velike i male zvijezde" doživio je svoje četvrto izdanje. Sav prihod od prodaje namijenjen je za terapiju i rehabilitaciju mališana s Downovim sindromom Međimurske županije.
Humanitarni kalendar "Velike i male zvijezde" doživio je svoje četvrto izdanje. Sav prihod od prodaje namijenjen je za terapiju i rehabilitaciju mališana s Downovim sindromom Međimurske županije. Tijekom rujna kalendar je sniman u Čakovcu, a posljednjeg dana studenog i promoviran.Projekt su 2013. godine s Udrugom za sindrom Down Međimurske županije, pokrenuli volonteri i entuzijasti Tamara Peras i Vjeran Žganec Rogulja. Kalendar je koncipiran tako da svaki pojedini mjesec ima priču koju čine zvijezda iz javnog života i mališani sa sindromom Down, a dosad su se snimanju pridružila mnoga poznata lica.

Gosti u emisiji Dobro jutro Hrvatska bili su Tamara Peras - volonterka, autorica projekta "Velike i male zvijezde", Višnja Horvat - predsjednica Udruge za sindrom Down Međimurske županije i Kaja Paler - kći Višnje Horvat, članica Udruge za sindrom Down Međimurske županije. 

Predsjednica Udruge rekla je da je na predstavljanju kalendara održana aukcija slika na kojoj je prikupljeno 55.000 kuna. Istaknula je da su ove godine štampali 6000 kalendara, te da se nadaju da će ih prodati.

"Imamo 32 djece što iz Međimurske što iz Varaždinske županije. Za svu djecu imamo besplatne terapije rehabilitatora, logopeda, fizikalne terapije, rehabalitacijsko jahanje, gimastike, plivanje... Jako puno novca je potrebno", rekla je Višnja Horvat te dodala i da opskrbljuju djecu s asistentima i pomagačima u nastavi i vrtićima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!