07:46 / 24.04.2018.

Autor: E.L.S./G.Ć./HRT

Veseli šivopis - najzabavnija slikovnica

-

-

Foto: - / -

Donosimo priču o neobičnim slikovnicama. Nisu od papira, nemaju teksta niti ilustracija, ali djeci se jako sviđaju.
Veseli šivopis naziv je za knjige izrađene od platna. Namijenjene su predškolskom uzrastu, ali šareni detalji privlače i odrasle.

Riječ je o pametnoj igrački koju vole i roditelji i djeca. To je jedna vesela igračka putem koje djeca uz zabavu vježbaju i finu motoriku. To su slikovnice koje nemaju teksta. Djeca uz svaku aktivnost smišljaju neke svoje priče tako da potiče na razvoj mašte i educira dijete, objasnila je Marijana Vrabec.

Igračka - slikovnica je nastala sasvim slučajno, kaže Marijana, po struci ekonomistica: Spletom okolnosti ostala sam bez posla, a završila sam tečaj za šivanje i tako sam počela u biti više kao hobi izrađivati. U početku su to bile torbe koje sam radila, a s vremenom onako putem interneta došla sam na ideju stvaranja ovih knjiga za djecu.

I sama je majka dvoje djece koja joj rado pomažu, a osmogodišnja Anđa daje joj posebnu inspiraciju.

Za izradu jedne slikovnice potrebno je tri do četiri dana. Slikovnice su unikatne i tematski su rađene po želji djeteta ili roditelja koji zna što njegovo dijete najviše voli. Ima teških trenutaka, ali isplati se provoditi sate za šivaćim strojem, kaže Marijana.

To je šivanje puno sitnih dijelova i sve to treba izrezati i pripremiti, ta priprema za to samo šivanje je nekako ono što je najkompliciranije, ali to su tako jedne vesele knjige i s obzirom na rezultat kada veselite toliku djecu onda to sve skupa meni predstavlja veliko zadovoljstvo, priznaje Marijana. A zadovoljstvo je veće kada je i dječji osmijeh velik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!