13:17 / 12.05.2019.

Autor: Sanda Dičak/I.H./HRT

Veslački klub Neptun - na vrhuncu uspjeha

-

-

Foto: - / -

Sada kao prvaci države imaju još veće ciljeve. Sanjaju o europskom prvenstvu.
Veslački klub Neptun ima dugu tradiciju. Bilo je u klubu upona i padova, ali uvijek se izdizao kao feniks iz pepela.

- Jedan od najstarijih dubrovačkih klubova osnovan u siječnju 1923. u starom gradskom portu gdje smo bili sve do 50-tih godina, bili smo naslonjeni na zidine. Morali smo zbog toga srušit tu našu staru baraku, pa smo se premjestili u lučicu Orsan, rekao je tajnik VK Neptun Maro Kapović.

Klupski prostori već su odavno derutni, ništa se tu nije mijenjalo godinama. Prije svakog treninga na pontone se stavljaju daske kako bi plovila mogli spustiti u more. Vježbaonica nije dostatna za sve veslače, ali gura se dalje. U skromnim uvjetima postižu se vrhunski rezultati, no, kažu, uskoro će biti bolje.

- Evo hvala Bogu, grad Dubrovnik je napravio strategiju sporta i sportske infrastrukture gdje jedna od ključnih kritičnih točaka je upravo veslački klub Neptun i evo do konca godine ćemo napravit rekonstukciju kluba kako bi naši državni prvaci reprezentativci konačno mogli radit u boljim uvjetima, kazao je Marko Potrebica, predsjednik VK Neptun.

U posljednje je vrijeme Veslački klub Neptun, moglo bi se reći, na vrhuncu uspjeha, a za to su zaslužna dvojica veslača: Lovro Čondrić i Toni Crnjak koji su na nedavnom seniorskom prvenstvu Hrvatske osvojili zlato. Kao prvaci države u lakom dvojcu na pariće popeli su se na pobjednički tron. Prvo je to zlato sa seniorskog državnog prvenstva za njihov klub.

- To je moj najveći uspjeh u mojoj veslačkoj karijeri i jako sam ponosan na to, rekao je Čondić.

- Od početka smo mi na to ciljali, ali može se reći da smo očekivali, ali ništa nije bilo sigurno dok nismo prošli kroz cilj, zadnji metri su bili najnapetiji, kazao je Crnjak.

Oboje treniraju u klubu već godinama. Inače, Veslački klub Neptun odgaja naraštaje mladih veslača.

- Posebno smo ponosni na našu školu veslanja koja trenutno okuplja 60 polaznika  i još 40 takmičara svih dobnih kategorija, kazao je Kapović.

Veslanje na moru mnogo je zahtjevnije, pogotovo kad morate izaći iz vrlo prometne luke u kojoj je klub smješten. Sada kao prvaci države imaju još veće ciljeve. Sanjaju o europskom prvenstvu. Što im drugo poželjeti nego da nastave veslati i promicati ime Veslačkog kluba Neptun. Pa mirno im bilo more i neka zaveslaju u nove pobjede.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!