Regionalno natjecanje mladih mažoretkinja

07.04.2022.

07:03

Autor: Leo Škrinjarić/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Regionalno natjecanje mažoretkinja

Regionalno natjecanje mažoretkinja

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Virovitici održano je regionalno natjecanje mažoretkinja pod nazivom "Prvi i Viši korak". Već se dugi niz godina održava u organizaciji Hrvatskog mažoret saveza, a ovogodišnji domaćin bila je Gradska glazba Virovitica. Natjecanje je okupilo dvjestotinjak mažoretkinja u dobi od pet do osamnaest godina koje su se nadmetale u dvije dobne kategorije individualnog mažoret plesa. 

- Pripremali smo se zadnjih par mjeseci, cure su stvarno evo odlične i pune su veselja i očekujemo da budu među boljima, rekla je trenerica Bjelovarskih mažoretkinja Lucija Perković.

- Mi dobijemo video od "Višeg koraka" na YouTube-u i pogledamo. Mislim jako je lagana koreografija, nauči se u pet minuta, naglasila je članica mažoretkinja Gradske glazbe Virovitica Martina Barčanac.

Izvedbu zadane koreografije ocjenjivali su suci.

- To je natjecanje zapravo početnica gdje mi želimo motivirati djevojke da se krenu baviti mažoret plesom i da jednoga dana dođu u formaciju i budu prave velike ozbiljne mažoretkinje, poručio je predsjednik Hrvatskog mažoret saveza i glavni sudac natjecanja Alen Šćuric

Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica, koje su domaćini ovogodišnjeg natjecanja, obilježavaju i važnu obljetnicu.

- Ovo je prvi put da smo organizirali ovakvo natjecanje u Virovitici i to je u sklopu trideset godišnjice proslave od osnivanja mažoretkinja Gradske glazbe Virovitica. Znači, kao sekcija pri Gradskoj glazbi osnovani smo 1992. i stvarno se ponosimo našom dugom tradicijom, istaknula je voditeljica mažoretkinja Gradske glazbe Virovitica Ana Paloš.

Vjeruju kako će motivirajućim natjecanjem privući i nove članice jer se u Hrvatskom mažoret savezu zbog pandemije COVID-a te neodržavanja treninga i natjecanja smanjio broja članica za jednu trećinu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!