Virovitičanka Ina - maturantica bez greške

03.08.2020.

16:12

Autor: Leo Škrinjarić/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

-

-

Foto: - / -

Ina Moslavac jedna je od nekoliko srednjoškolaca u Hrvatskoj koji su ovogodišnju državnu maturu riješili bez greške.
Najbolja učenica Gimnazije Petra Preradovića iz Virovitice, Ina Moslavac, jedna je od nekoliko srednjoškolaca u Hrvatskoj koji su ovogodišnju državnu maturu riješili bez greške. Njoj je to uspjelo u matematici, fizici i engleskom jeziku, a i hrvatski jezik položila je s ocjenom odličan.

Iako za mnoge državna matura predstavlja veliki stres i bauk, za Virovitičanku Inu Moslavac ona je samo dokaz stečenog znanja tijekom školovanja u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici.

- Gimnazija ima jako puno dobrih profesora, pogotovo iz tih prirodoslovnih predmeta u kojima sam ostvarila najbolje rezultate. Tijekom četiri godine školovanja išla sam na razna natjecanja iz matematike, fizike, kemije i Globe natjecanja tako da mi je to jako puno pomoglo u pripremi samih ispita državne mature, kaže Ina.


Na njezin rekordni rezultat ponosni su i u Gimnaziji Petra Preradovića jer riječ je
i o njihovu najboljem uspjehu u školi od kada se provodi državna matura.

- Prošle godine smo imali isto jednu učenicu i jedan predmet. Znači, svake godine mi iznjedrimo jednu učenicu ili učenika koji riješe testove sto posto, ove godine smo imali to zadovoljstvo da smo imali našu Inu Moslavac koja je čak iz tri predmeta postigla tako visok uspjeh i time nas je izjednačila s drugim školama, odnosno vrhunskim srednjoškolskim ustanovama u Republici Hrvatskoj i na to smo jako ponosni, rekao je ravnatelj Kristijan Gostimir.

Ini, ali i ostalim učenicima u Hrvatskoj, nije bilo lako jer početkom školske godine nije bilo nastave zbog štrajka prosvjetara, a tijekom ožujka, travnja i svibnja nastava se održavala on line zbog pandemije bolesti COVID-19.

- Meni je to uzimalo dosta vremena zato što smo imali više zadaća nego što bi imali inače, ali, na primjer, nismo imali testova jer to još nije bilo u ovoj školskoj godini dovoljno razrađeno pa nisam morala učiti toliko za testove, tako da mi je online nastava sveukupno oduzimala manje vremena nego što bi inače, kaže Ina.

Školovanje nastavlja na Sveučilištu u Zagrebu gdje je upisala Prirodoslovno-matematički fakultet - istraživački smjer fizike, a želja joj je jednog dana pronaći posao u struci. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!