17:10 / 24.04.2020.

Autor: I.Z./Željka Lopac/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Virtualna krunica za približavanje župi u doba koronavirusa

-

-

Foto: - / -

Virtualnom krunicom pater Ivan Dominik okupio je svoje studente koje je koronavirus udaljio od njegove župe.
I vjerničkom puku teško pada odvojenost od crkve i slavljenja misa. Kako bi tu distancu prebrodili, svećenici se koriste različitim medijskim kanalima. Osobito vješt u tome je studentski kapelan u Rijeci, dominikanac pater Ivan Dominik Iličić.

Virtualnom krunicom pater Ivan Dominik okupio je svoje studente koje je koronavirus udaljio od njegove župe.

Zamolio ih je da snime sebe kako mole, u svojim domovima diljem Hrvatske, i uklopio to u virtualnu krunicu koja simbolizira stvarno zajedništvo.

- Tako sam ja i svojim dragim studentima prenio krunicu virtualnu, gdje je svako zrnce krunice i svaka molitva jedna osoba. Druga. Osobe se izmjenjuju. Neko moli Zdravo Mariju, Oče naš, Slava Ocu i tako dalje. Ujedno je to bila prilika da se čujem s njima, da vidim kako su, kazao je studentski kapelan u Rijeci pater Ivan Dominik Iličić.

Pater Ivan Dominik već se desetak godina koristi medijima za sadržaje naviještanja radosne vijesti. Ova je krunica dostupna svima.

Pater Ivan Dominik poznat je i kao digitalni fratar. Doprijeti preko medija do svojih vjernika, studenata, koji trenutačno čak i nisu u gradu, njemu je izazov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!