16:09 / 20.04.2020.

Autor: Jasmina Grbavec/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Virtualna obrana diplomskog rada

-

-

Foto: - / -

Pravila su jednaka onima u uobičajenim okolnostima. Studentica ima 15 min za elaboraciju teme pred povjerenstvom.
Prije desetak dana na Sveučilištu Sjever počeo je program virtualnih obrana diplomskih radova. Studenti iz svojeg doma tako redovito obavljaju sve fakultetske obveze. Evo kako je prošla jedna od prvih obrana putem mreže.

Pravila su jednaka onima u uobičajenim okolnostima. Studentica ima 15 minuta za elaboraciju izabrane teme pred povjerenstvom.

- Dobar vam dan. Ja sam Nikolina Bunić i danas ću vam prezentirati svoj diplomski rad pod nazivom Određivanje parametara i modela upravljanja strukturnom kompetentnošću organizacije, počela je obranu jedna od studentica.

Nakon što je Nikolina završila s izlaganjem, slijedila su pitanja povjerenstva. Povjerenstvo se potom isključilo na desetak minuta kako bi se konzultiralo o ocjeni. Za to vrijeme, nova pitanja - ali ona naša - lakša.

- Malo sam se pribojavala kad su me obavijestili da će sve to biti online, ali sad, kad vidim kako je sve to odrađeno i dobro organizirano, baš sam sretna i zadovoljna kompletnom obranom i vidim da su u biti svi moji prijatelji ovdje koji su to pratili, rekla je Nikolina za HRT-ovu emisiju Regionalni dnevnik.

Zadovoljan je i njezin mentor koji se prvi put susreo s ovakvim načinom polaganja.

- Kontakt koji uspostavljate s komisijom ili mi nastavnici koji uspostavljamo sa studentima je drugačiji kada ste u učionici, praktički na drugačiji način funkcionirate. U svakom slučaju ovakav koncept je dobar, kaže izv. prof. dr. sc. Krešimir Buntak.

Štoviše - za Nikolinu i odličan - jer je to ocjena s kojom je obranila svoj rad. A čestitke joj šalje i prva medijska kuća koja je sve popratila uživo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!