15:54 / 24.04.2020.

Autor: Krešo Volarević/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Virtualne šetnje Muzejom grada Zagreba

Zagreb uoči potresa 1880. godine (foto: Gjuro Varga/MGZ)

Zagreb uoči potresa 1880. godine (foto: Gjuro Varga/MGZ)

Foto: - / -

Neke kulturne ustanove od ponedjeljka će otvoriti svoja vrata, a u Muzeju grada Zagreba možete uživati, barem virtualno, već ovaj vikend.
Neke kulturne ustanove od ponedjeljka će otvoriti svoja vrata, a u Muzeju grada Zagreba možete uživati, barem virtualno, već ovaj vikend.

Ekipi iz Muzeja grada Zagreba je žao što nastavnici i učenici trećih i četvrtih razreda zagrebačkih osnovnih škola, zbog trenutne situacije, ne mogu posjetiti njihov muzej kao što je to predviđeno njihovim nastavnim planom i programom.

- No, kako bi oni u ovom periodu ipak uspjeli 'prošetati' našim stalnim postavom, pripremili smo i online izdanje našeg Vodiča za djecu nižih razreda osnovnih škola, ističu iz muzeja.

Vodič, kroz koji se može upoznati Muzej iz udobnosti doma, prelistajte klikom na tu u jedinstvenu priču o Zagrebu:
Vodič kroz MGZ Online izdanje Vodiča objavljeno je i na internetskoj i Facebook stranici Muzeja grada Zagreba, gdje možete pronaći 'Zagrebački muzejski spomenar' - mozaični koncept objava kratkih zanimljivih priča, fotografija, plakata i ostale zanimljive građe iz bogatog fundusa muzeja, ali i iz dosad realiziranih izložbi.- U ovim vrlo zahtjevnim vremenima, kad nam je svima preporučeno ostati doma, u Vaše domove donosimo foto - šetnje starim Zagrebom, priče o trenutno vrlo aktualnoj temi ljekarništva i zdravlja, te zabavne vikende provedene u 'šetnjama' poviješću zagrebačkog 'Zvjerinjaka' ili uz zanimljivosti iz svijeta filma, poručuju iz MGZ-a.

Detalje o online aktivnostima muzeja ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska doznala je od Vesne Leiner, voditeljice pedagoško-andragoškog odjela MGZ-a:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!