16:42 / 02.06.2021.

Autor: Hina/V.M.

Dječji festival u Šibeniku pripremio 100-injak programa

Šibenik u znaku festivala, arhiv

Šibenik u znaku festivala, arhiv

Foto: Međunarodni dječji festival Šibenik / Facebook

Ravnatelj HNK u Šibeniku Jakov Bilić i gradonačelnik Željko Burić, uz online prisustvo savjetnice ministrice kulture Ive Hraste Sočo, predstavili su program 61. međunarodnog dječjeg festivala čiji je ovogodišnji proračun 1,5 milijuna kuna, a održava se od 19. lipnja do 3. srpnja-

MDF će ove godine imati osamdesetak dramskih, likovnih, filmskih i literarnih programa, te 33 dječje radionice.


- Međunarodni karakter festivala ove ćemo godine održati s tri predstave. Naime, španjolska predstava otvorit će festival, talijanska će ga zatvoriti, a imat ćemo i glumačke goste i iz Izraela, rekao je Bilić.


Predstave će se odigravati isključivo na Ljetnoj pozornici ispred katedrale, a jak naglasak ove je godine stavljen i na program Ulica i trgova, čiji je izbornik Mario Kovač.


Od likovnog programa, a bit će devet izložbi, posebno se ističe izložba djela Mersada Berbera u galeriji Krševan.


Istaknuto je i da će, osim svečanog otvorenja, u prijenosu na HTV-u ići i koncert kojega će sudionici emisije "A strana" izvesti u čast dječjeg stvaralaštva Rajka Dujmića (20. lipnja).


Prodaja ulaznica za predstava krenut će idućeg tjedna, a online upisi u radionice startaju u petak.

- Drago mi je što s vama mogu podijeliti ushićenje što program MDF-a predstavljamo na isti dan kada otvaramo i Kuću umjetnosti Arsen. Svako najavljivanje MDF-a znači i povratak ovog grada u život, a to je sad još izraženije nakon teške pandemijske godine. Nadam se da će šušur svečanog otvorenje podsjetiti na ljepše dane, rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.


Iva Hraste Sočo, savjetnica ministrice kulture, o Međunarodnom dječjem festivalu rekla je da je to jedinstvena kulturna manifestacija međunarodnog ugleda.


- Festival oplemenjuje ulice Šibenika, a njegov kulturološki i pedagoški značaj ogleda se u raskošnom programu, istaknula je Hraste Sočo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!