Više od stotinu studenata u operi ‘Pepeljuga’

09.03.2020.

16:26

Autor: Maroje Vučićević/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

default error photo
Opera ‘Pepeljuga’ Julesa Masseneta nastala je u produkciji Muzičke, Dramske i Akademije likovnih umjetnosti te Tekstilno-tehnološkog i Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.
Opera ‘Pepeljuga’ Julesa Masseneta nastala je u produkciji Muzičke, Dramske i Akademije likovnih umjetnosti te Tekstilno-tehnološkog i Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

U projekt, u kojem sudjeluje više od stotinu studenata, uključeno je i Hrvatsko narodno kazalište Varaždin. Svečana premijera bila je u Zagrebu, a u Varaždinu će ta opera biti izvedena u petak i subotu, 13. i 14. ožujka.

Zagrebačku premijeru zabilježila je ekipa Vijesti iz kulture:

Odlična generacija mladih pjevača, ali i svih drugih struka - jedva se čekala predstaviti opernoj publici i pokazati što mogu zajedno.

Opera u četiri čina inspirirana istoimenom bajkom - osim standardne priče o Pepeljugi - pokazuje i zamršenost ljudskih odnosa - i obiteljskih i ljubavnih.

Mladi dirigent Darijan Ivezić s mnogo je predanosti odabirao pjevače i uvježbavao ih do savršenstva, a produkciju je režirao Saša Anočić.

Opera publici pruža nesvakidašnje iskustvo. Iluziju u kombinaciji zvuka ženskog glasa i muške odore te sretan završetak ljubavne priče, koju iznose dvije pjevačice.

U Kazališnom kutku emisije Dobro jutro, Hrvatska gosti su bili dirigent Darijan Ivezić, studentica kostimografije Karmen Polović, studentica scenografije Ana Doljanin, bariton Marin Čargo s 5. godina studija pjevanja, koji tumači ulogu Kralja i sopranistica Josipa Gvozdanić s 5. godina studija pjevanja, koja nastupa u ulozi Princa:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!