07:57 / 17.07.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Voće, povrće i mliječni proizvodi hrvatskim školarcima

-

-

Foto: - / -

Na savjetovanju s javnošću je novi model Školske sheme - besplatno voće i povrće te mliječni proizvodi hrvatskim školarcima koji će se primjenjivati od jeseni.
Na savjetovanju s javnošću je novi model Školske sheme - besplatno voće i povrće te mliječni proizvodi hrvatskim školarcima koji će se primjenjivati od jeseni.

Prema novom modelu, umjesto škola, osnivači školskih ustanova će iskazivati interes za sudjelovanje što će omogućiti uključivanje još više školaraca u Shemu. Novim modelom proširuje se i lista prihvatljivih proizvoda pa će uz breskve, nektarine, šljive, jabuke, kruške, mrkvu i rajčicu školarci dobivati i marelice, trešnje, dunje, bobičasto voće, agrume, repu, ciklu crni korijen, celer, rotkvu i sl., a u mliječnih proizvoda uvodi se i mlijeko za piće bez laktoze.

O tome koji je cilj novog modela sheme, kako će se nabavljati proizvodi i je li namjera uključiti sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj govorio je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska doc. dr. sc. Krunoslav Karalić iz Ministarstva poljoprivrede.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!