10:48 / 12.01.2018.

Autor: DJH/M.Š.

Vodimo vas u šetnju skrivenim kutcima Trešnje

Inspicijenstki pult (Foto: ToniRenaud za kazalište Trešnja)

Inspicijenstki pult (Foto: ToniRenaud za kazalište Trešnja)

Foto: - / -

Za kraj zimskih praznika u zagrebačkom kazalištu Trešnja za učenike osnovnih škola održat će se upoznavanje kazalište iznutra.
Tijekom ovoga vikenda, za kraj zimskih praznika, jedinstvena prilika za posjetitelje Gradskog kazališta Trešnja: zavirite iza kulisa, obiđite sve dijelove kazališta, upoznajte proces stvaranje kazališne predstave, osjetite čari i napore glumačkog poziva te naučite više o kazališnoj umjetnosti.

U kazalištu Trešnja učenici osnovnih škola, na inicijativu svojih učitelja, mogu sudjelovati u programu pod nazivom U kazalištu o kazalištu. Cilj ovog programa je na zanimljiv i pristupačan način upoznati  učenike s prostorom kazališta i procesom stvaranja kazališne predstave. Ovog vikenda program će se po prvi puta održati za sve zainteresirane koji žele upoznati kazalište.

Tijekom obilaska kazališta posjetitelji će moći naučiti o procesu stvaranja predstava od nastajanja teksta, čitaćih proba, proba u prostoru, nastanka kostima i scenografije, oblikovanja rasvjete i tona, tehničke i generalne probe do pretpremijere i premijere. Uz stručno vodstvo imat će priliku obići razne dijelove kazališta Trešnja, koji inače nisu dostupni javnosti, te upoznati tehničku opremu uz koju se stvara kazališna iluzija.

Posjetiteljima će biti na raspolaganju kazališni pojmovnik koji objašnjava sva kazališna zanimanja, kao i pojmove koji se u kazališnu koriste. Neki od posjetitelja imat će priliku osjetiti čari, ali i napore koje donosi posao glumaca.
Termini ovog programa su 13. siječnja u 17 sati i 14. siječnja u 11 sati.

I ekipa Dobrog jutra zavirila je u skrivene kutke popularne Trešnje,  a glumice Gradskog kazališta Trešnja Aleksandra Naumov i Sanja Hrenar otkrile su dio kazališnih tajni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!