15:55 / 17.06.2020.

Autor: Suzana Balen/Regionalni dnevnik/M.M./HRT

Vojska pomaže u izgradnji dječjih igrališta

-

-

Foto: - / -

Vojska na igralištima - zanimljiv prizor za Bjelovarčane.
Lijep primjer angažmana Hrvatske vojske u zajednici dolazi iz Bjelovara. Pripadnici Topničko-raketne pukovnije i Topničko-raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade pomažu Gradu urediti šest dječjih igrališta. Vojska na igralištima - zanimljiv prizor za Bjelovarčane. Oružje su zamijenili oruđem kako bi se najmlađi sigurno igrali.

- Ovo je zbilja specifično. Nije da se svaki dan vidi da se vojska igra na dječjem igralištu, naše su igračke ozbiljnije, nama je iskreno drago kad možemo sudjelovati, pomoći zajednici... da provode vrijeme na otvorenom, da se druže, rekao je skupnik Filip Čulo, 16. topničko-raketna pukovnija.

Brusili su i bojili klackalice, ljuljačke i druge sprave, mijenjali dotrajale dijelove, popravljali ograde. Primjer je to, kažu, uspješne suradnje grada Bjelovara i Hrvatske vojske.

A od 42 dječja igrališta u Bjelovaru, svake godine dio treba temeljitu obnovu. Grad godišnje za to izdvaja 200 tisuća kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!