13:37 / 08.09.2020.

Autor: Jelena Tomac/Regionalni dnevink/IMS/HRT

Vrtić tijekom epidemije koronavirusa

-

-

Foto: - / -

Zbog odgovornosti odgajatelja i visoke razine higijene, većina roditelja nema straha.
Zbog epidemije, dječji vrtići već neko vrijeme rade u novim okolnostima. I u onim riječkima pedagoška godina počela je znatno drugačije nego inače - manje djece pohađa vrtiće.

Na ulazu u vrtić nikada više obavijesti, uputa i pravila. Roditelji ulaze za zaštitnom maskom, dezinficiraju obuću i ruke te predaju dijete bez previše zadržavanja.

- Dolaze do prostora garderobe gdje onda dalje odgajatelj vodi brigu o djetetu, pomaže mu kod preodijevanja, stavlja papučice, dijete ulazi u sanitarni prostor gdje pere ruke i tad ulazi u sobu, rekla je Davorka Guštin, ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka.

Vrtić na Potoku pohađa 250 mališana. Trenutačno je prisutno oko 150 djece, stotinjak manje nego što ih je upisano. Raspoređeni su u 14 odgojnih skupina.

- Oni se naravno igraju međusobno i važan je taj međusobni kontakt jer oni tako uče jedni od drugih, ono što možemo učiniti je da se grupe što manje miješaju, rekla je Vanessa Šćulac, voditeljica CPO Potok Dječji vrtić Rijeka.

Upravo zbog odgovornosti odgajatelja i visoke razine higijene, većina roditelja nema straha. Na odgovornost su pozvani i sami roditelji. Ako se kod djeteta pojave simptomi bolesti, roditelje se moli da zbog sigurnosti drugih, dijete ne dovode u vrtić.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!