17:15 / 19.09.2018.

Autor: T.V./HRT

Vukovar napokon dobio studentski dom

-

-

Foto: - / -

Svi vukovarski studenti u listopadu će se moći useliti u novoizgrađeni studentski dom Leopold. To je prvi studentski dom u ovome gradu i dio je Centra za studentski standard Veleučilišta Lavoslav Ružička.
Svi vukovarski studenti u listopadu će se moći useliti u novoizgrađeni studentski dom Leopold. To je prvi studentski dom u ovome gradu i dio je Centra za studentski standard Veleučilišta Lavoslav Ružička.

Nadam se da će s ovim se podići standard studentski na Veleučilištu, da će studenti imati standard kakav priliči i da će Vukovar napokon biti pravi studentski grad, rekao je Mirko Smoljić, dekan Veleučilišta u Vukovaru.

I studenti su zadovoljni. Do sad sam stanovao blizu faksa u dvosobnom stanu s cimerom, uvjeti su bili dosta dobri ali puno mi se više sviđaju ovi u domu jer je od podstanarstva puno jeftnije, istaknuo je Jurica Ivančić, student iz Virovitice.

Cijena izgradnje doma i njegove opreme iznosila je 23 milijuna kuna, a novac je osiguran putem Europskoga fonda za regionalni razvoj. Dom od 2300 četvornih metara ima 108 ležajeva u 58 soba.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!