13:40 / 04.11.2020.

Autor: Žana Ljuština/Regionalni dnevnik/HRT

Zadar - europski grad sporta za 2021.

-

-

Foto: - / -

Da je vježbanje važno, znaju već i djeca u vrtiću. I zato treba početi rano, no važno je i imati dobre uvjete. Grad Zadar može se pohvaliti centrom kakvog u Hrvatskoj nema.
Zadar je europski grad sporta za 2021. Povod je to za izložbu fotografija postavljenu na Višnjiku, kao i prilika da se Zadar pohvali centrom kroz koji dnevno prođe tisuće Zadrana - svih dobnih skupina.

Da je vježbanje važno, znaju već i djeca u vrtiću. I zato treba početi rano, no važno je i imati dobre uvjete. Grad Zadar može se pohvaliti centrom kakvog u Hrvatskoj nema. Sportskim centrom Višnjik dnevno prođe najmanje 4000 Zadrana.

- Rješavamo vrhunske uvjete za čitav niz sportova, a ono što je najvažnije je da rekreativcima omogućimo boravak i bavljenje sportom, rekao je Denis Karlović, direktor SC Višnjik.

Zadar je europski grad sporta za 2021.

- Radi se o europskom projektu  koji ima za cilj potaknuti najširu skupinu ljudi za bavljenje sportom, rekla je Dina Bušić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i sport Grada Zadra.

Izložba fotografija postavljena je na otvorenom, iznad košarkaških terena na Višnjiku.

- Izložbom pokazujemo cijelu paletu sportaša, mladih i starih, koji se bave sportom, istaknuli smo djecu ali i one najuspješnije zadarske sportaše, dodala je Bušić.

Predstavljen je i logo manifestacije autora Hrvoja Bazine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!