Zaklada Hrvatska za djecu raspisala natječaj za učeničke stipendije

16.09.2021.

15:32

Autor: Hina/HRT/D.D.

Zaklada Hrvatska za djecu raspisala natječaj za učeničke stipendije

Zaklada Hrvatska za djecu raspisala natječaj za učeničke stipendije

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Zaklada Hrvatska za djecu dodjeljuje stotinu stipendija za učenike, a prijave na Javni natječaj moguće su još do 25. rujna na internetskim stranicama Zaklade.

Kako ističu iz Zaklade, iznos pojedinačne stipendije iznosi 5000 kuna godišnje, a pravo na stipendiju može ostvariti učenik koji je hrvatski državljanin, s prebivalištem u Hrvatskoj, na redovnom obrazovanju u javnoj srednjoj školi, te redovito i uredno ispunjava svoje obveze.


Učenik ne može biti korisnik neke druge stipendije ili novčane potpore u svrhu školovanja, u školskoj godini 2021./2022.. a prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva, svih članova obitelji i djeteta iz te obitelji u kojem živi učenik, ostvaren u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine ne može prelaziti iznos od 2.660,80 kuna.


Pravo na stipendiju ostvarit će učenici koji temeljem bodovanja po kriterijima za dodjelu stipendija ostvare dostatan broj bodova za jedno od prvih 100 mjesta na konačnoj rang-listi, ističe se uz ostalo u priopćenju.


Zaklada Hrvatska za djecu 11 godina provodi razne aktivnosti kojima doprinosi boljem i kvalitetnijem rastu i razvoju djece, a na račune korisnika dosad je isplatila više od 80 milijuna kuna.


Natječaj je objavljen na službenim internetskim stranicama Zaklade www.zhzd.hr 25. kolovoza i otvoren je za podnošenje prijava do 25. rujna na linku https://www.zhzd.hr/stipendije/natjecaji/javni-natjecaj/

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!