Zaklada Vaša pošta osigurala je bolju budućnost za 500 djece

29.06.2022.

14:48

Autor: Hina/HRT

Hrvatska pošta/Arhivska fotografija

Hrvatska pošta/Arhivska fotografija

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

 Zaklada Hrvatske pošte Vaša pošta uručila je 500. policu životnog osiguranja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.


Zaklada Hrvatske pošte s dobrotvornom svrhom pružanja novčanih potpora djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi tako što se za vrijeme djetetova boravka u domu na njegovo ime uplaćuje polica životnog osiguranja u protuvrijednosti 6000 eura.

Iznos se uplaćuje u obliku rente u trenutku napuštanja doma i početka samostalnog života. Tako su troškovi života mlade osobe pokriveni u sljedeće dvije godine dok ne nađu posao.

Povodom 150. godišnjice djelovanja Dječjeg doma Klasje, 500. policu je uime Croatia osiguranja uručila Slađana Novaković. Uspjeh svakog djeteta koje se otisne u samostalan život naša je najveća nagrada, a ujedno i poticaj da nastavimo s predanim radom, istaknula je Novaković.

Zaklada danas ima potporu 55 jedinica lokalne i regionalne uprave, velik broj privatnih i državnih poduzeća i pojedinačnih fizičkih osoba.

- Zaklada djeci daje i osjećaj pripadnosti, pokazuje im da postoje ljudi kojima je stalo i koji su spremni pomoći, istaknuo je Krešimir Domjančić, voditelj Odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!